Taktil massage

Välkommen till en stund av avslappning med Taktil massage enligt originalmetoden Taktipro.

Jag är diplomerad Taktil massör och arbetar med respekt, omtanke och lyhördhet för din integritet och dina behov.

I taktil massage är det kroppens största sinnesorgan huden som berörs.  Beröringen är uppbyggd efter hudens och nervsystemets anatomi och fysiologi.

Massagen ges direkt på huden med början på benens baksida, sedan ryggen, huvudet, ansikte, bröstkorg, mage, armar, händer, framsida ben och slutligen fötterna. Hela kroppen blir sedd, bekräftad och beröringen aktiverar känselreceptorer i huden som skickar impulser i nervbanor som förmedlar värme, tryck och beröring. Impulserna går via ryggmärgen till hjärnan. En del av de fysiologiska effekterna som uppnås av taktil massage är sänkt stressnivå och höjd smärttröskel.

I denna mjuka beröring utsöndras oxytocin, kroppens lugn och ro hormon. Detta hormon har en rad positiva effekter.

Oxytocin:

… lindrar smärta

… sänker blodtrycket

… sänker nivån av stresshormoner

… ger bättre matsmältning och näringsinlagring

… stimulerar tillväxt

… påskyndar läkning av sår och stärker immunförsvaret

… gör oss mer lugna och rofyllda

… gör oss mer sociala och intresserade av vår omgivning

… gör oss mindre rädda och fientligt inställda

… förbättrar relationer

… underlättar inlärning

Massagen kan ges vid de flesta sjukdomstillstånd som t.ex. reumatoid artrit och fibromyalgi och den kan lindra besvären.

Massagen ges inte om du har feber och förkyld eller vid andra infektionstillstånd.

Massagen kan ge en känsla av närhet och den kan lindra ångest och oro. Genom massagen kan också en ökad kropps- och självkännedom bli en möjlighet när kroppsgränsen stärks av den bekräftande massagen samt att hela kroppen boas in och omsluts av värme från ullbädd, värmande vetekuddar eller varmvattenflaskor och musiken som stilla svävar i rummet.

Jag använder enbart ekologiska näringsrika oljor i massagen med doft av eteriska oljor eller neutral olja om du hellre väljer det.

Ge dig själv, dina nära och kära taktil massage som berör både kropp och själ.

Utan beröring dör ett spädbarn, gamla människor hamnar i dvala,  det mänskliga hjärtat värker och själen förtvinar

Phyllis K. Davis, The Power of Touch

 

Priser:

Helkroppsmassage – boa in  ca 75 min – 600 kr

Händer – fötter – rygg – boa in – 45 min – 450 kr

Välkommen att boka tid på telefon 070-383 26 15

 

Taktipro är en erkänd komplementär metod som används inom rehabilitering, omvårdnad och friskvård. Det är en mjuk omslutande beröring som med varsamma strykningar aktiverar beröringsreceptorerna, anpassat efter varje individ. Händerna är arbetsredskapet. Med lugn rytm följer rörelserna varandra så att det parasympatiska nervsystemet aktiveras – motpolen till adrenalinpåslag och stress.

Metoden har en bestämd struktur utvecklad efter hudens dermatom, de langerska linjerna och de taktila receptorernas lokalisation och täthet. Kroppen är ” inboad”. Det stärker kroppsuppfattningen och ger skydd, trygghet och värme. Etik och bemötande är viktiga delar av metoden. Effekter som vi ofta ser är avslappning, bättre sömn, förbättrad mag-tarmfunktion, stärkt kroppsuppfattning, ökad självkänsla, mindre stress, lindring av smärta, mindre oro och ångest, tänd livsgnista.

 

Allt utgår från tre fundament:

LYHÖRD

Koncentrerad och medvetet närvarande till både kropp och själ för att uppfatta det subtila kroppsspråket så att mottagaren upplever sig sedd och bekräftad

FYSISK

Ger kroppen bekräftelse för trygghet och samspel. En icke-verbal kommunikation som aktiverar det para- sympatiska nervsystemet för lugn och ro och återhämtning.

PROFESSIONELL

Ger ett reflekterande förhållningssätt och medvetandegör reaktioner på närhet och möjliggör samspel, att i varje situation se till hela människan. Metoden grundas på forskning och beprövad erfarenhet.

 Läs mer om taktil massage här